top of page

Ağız, Çene ve Diş Cerrahisi

İmplant Tedavisi

Dental implant; ağızda eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen, diş kökünü taklit eden titanyum vidalardır. Bu vidaların üzerine yerleştirilen kron, köprü gibi hastaya uygun diş protezleri ile eksik dişlerin yeri doldurulur. Genellikle diş çekimlerinde olduğu gibi lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur ve cerrahi işlemi uygulanır. Bununla beraber açık ve kapalı yöntem kullanılarak dental implantların uygulaması yapılır. Kemiğe yerleştirilen implantlar kırık iyileşmelerinde olduğu gibi kemiğe yapışarak 2-6 ay arasında iyileşmelerini tamamlar. Daha sonra protez aşamasına geçilebilir. Geleneksel kaplama ve köprü protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, aynı zamanda estetik açıdan yüze doğal bir görünüm verir. Titanyum vidalı dental implant Güçlü, doğal, sağlıklı doğal diş köklerine en iyi alternatiftir.

All on Four Tekniği

All On Four implant tekniği, tam dişsiz hastalarda belirli açılarla yerleştirilen dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir prosedürdür. Dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir.

Çene Greftlemesi (Kemik Artırımı)

Kemik tozu diye tabir edilen kemik greftleri çeşitli şekillerde elde edilir. İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı veya sentetik olarak üretilen greftler küçük partiküllü toz şeklinde veya blok şeklinde üretilirler.

Gömülü Diş

Gömülü diş veya gömük diş ağızda çıkması gereken yere çıkma vakti geçmesine rağmen çıkamamış dişlere denir. Gömülü dişlerin tamamı çene kemiğinin içinde kalabileceği gibi yarı gömük konumda da bulunabilir. Gömülü dişler hastanın estetiği ve fonksiyonunu etkileyecek bir bölgede ise mutlaka ortodontik açıdan değerlendirilmeli ve mümkünse ortodontik tedaviyle yerine getirilmelidir. Gömülü diş ortodontik olarak hareket ettirilemeyecek konum ve durumdaysa, alternatif tedaviler düşünülebilir. Bu tedaviler, dişin cerrahi yöntemle çekilmesi, belirli aralıklarla takip edilmek şartıyla yerinde bırakılması olabilir.

20 Yaş Diş Cerrahisi

20 yaş dişleri 17-26 yaşları arasında sürmesi gereken 3. büyük azı dişleri ve ağızda en arkada yer alan dişlerdir. 20 yaş dişleri bazı durumlarda çenedeki yer darlığı sebebiyle çıkamazlar. Tam olarak gömülü (hem diş eti hem çene kemiği altında kalan ağızda hiç görülmeyecek şekilde) kalabildikleri gibi diş etinin altında yarı gömülü kalarak ağız ortamıyla ilişkili hale gelebilirler. Bu durumda diş etinden çıktıkları bölgede gıdaların sıkışmasına ve birikmesine yol açarak enfeksiyona neden olurlar. 20 yaş dişinin çevresindeki diş etinde şişlik ve kızarıklık, boyuna ve kulağa yayılan şiddetli ağrı, lenf bezlerinin şişmesi, ağız açma ve yutkunma sırasında ağrıya neden olabilir. Herhangi bir soruna yol açmasa bile diğer dişlerin düzgün sıralanmaları için 20 yaş dişlerinin ortodontik tedavi amacıyla çekilmeleri gerekebilir. Bu gibi sebeplerden dolayı 20 yaş dişlerinin lokal anestezi ile yalnızca bulunduğu bölge uyuşturularak çekimi gerekmektedir.

Çene Eklem Problemleri

Çene eklemi rahatsızlıkları, alt çeneyle üst çeneyi birbirine bağlayan çene eklemindeki kemiksel ve yumuşak dokularda görülen rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlıkta sadece tıkırtı sesi gelmesi gibi basit semptomlardan çenenin kilitlenmesine kadar ciddi semptomlar gözlenebilir. Birçok nedenden dolayı meydana gelebilir. (kaza, yanlış tedaviler, stres, alışkanlıklar vb). Çene eklemi rahatsızlığı zaman içerisinde artarak devam eder. Bundan dolayı tedaviye ne kadar erken başlanırsa tedavi başarısı da o kadar artmaktadır.

Çene Diş Problemleri

Diş çekimi, gömülü diş operasyonu, implant, çene kırığı tedavisi, çene tümörü, apse ve kistlerinin saptanması ve tedavisi, protez ve ortodontik tedavi öncesi dokuların düzenlenmesi gibi ağız ve diş sağlığını ilgilendiren pek çok konu çene cerrahisini kapsamaktadır. Çene, ağız ve yüz bölgesinde, kalıtımsal veya sonradan oluşan patolojik kaynaklı her türlü sorunun medikal ve estetik tedavisi ağız diş ve cerrahisi kapsamında değerlendirilmektedir.

Ağız, Çene ve Diş Cerrahisi: Hizmetlerimiz
bottom of page